Mikä ja miksi?


Tarkoituksenani on luoda hyödyllinen, suomenkielinen, ja ennenkaikkea ilmiselvää tyhjiötä täyttävä blogi. Manga ("sarjakuva" japanin kielessä) on pikkuhiljaa valumassa tähänkin valtakuntaan, mitä voi todistaa helposti lähes kaikkien suurempien tavaratalojen lehtihyllyillä. Matka on kuitenkin vielä pitkä ja kivinen tästä muutaman kansainvälisesti jo laajimmalle levinneiden sarjojen kokeillen tehdyistä käännöksistä siihen, että omaisimme edes keskinkertaiset mahdollisuudet nauttia tästä sarjakuvan tyypistä muuten kuin kaivamalla manuaalisesti tiedon jokaisesta sarjasta ja artistista, ja tilaamalla kaiken ulkomailta kalliiseen hintaan.

Mahtipontinen ja kunnianhimoinen tavoitteeni onkin edistää mangan kehitystä Suomessa jakamalla jäsennettyä tietoa ja mielipiteitä kaikista aiheista liittyen mangaan Japanista ja sen englannin- ja suomenkielisiin käännöksiin. Jossakin määrin mukaan mahtunee myös tuotoksia Koreasta ja muista, vielä pienemmistä tuottajamaista.

Konsepti on vielä täysin lapsenkengissään, enkä tarkkaan tiedä haluanko välttämättä pitää blogipohjaa enää projektin edetessä - tai edes sitä, että minkätyyppisessä tietopankissa olisi sopiva maali mihin nyt tähdätä. Kommentit ja palaute yleensäkin ovat erittäin tervetulleita.

Kuka?

Olen 23-vuotias mies Helsingistä. Olen harrastanut mangan lukemista aktiivisesti noin kolmen vuoden ajan, samaan aikaan aloitin omaehtoiset japanin kielen opintoni. Vielä tänäkin päivänä käytän vapaa-ajastani huomattavan osan mangan parissa -- aina löytyy uusia nautinnollisia lukukokemuksia, ja jos ei muuten, niin vanhat suosikit jaksavat ilahduttaa tasaisin väliajoin uudestaan.

Yritän parhaani mukaan kirjoittaa tekstiä eri mangoista, vaikken pääsekään päivittämään blogia päivittäin. Kuvien ja muiden materiaalin haaliminen ei myöskään onnistu välttämättä lyhyellä varoitusajalla. Mutta hiljaa hyvä tulee, pidemmällä tähtäimellä uskon tänne kerääntyvän kohtuullisen tietopankin hyvinkin erityyppisistä sarjakuvista.